When Converting Scratch to GP it doesn't Work?

Questions about GP commands and how to do things

Moderator: MSandro

Post Reply
User avatar
Calloway
Posts: 68
Joined: Apr 30th, '18, 00:28
Location: Eastern United States

When Converting Scratch to GP it doesn't Work?

Post by Calloway » Jun 22nd, '18, 22:20

So out of boredom I was just converting this project on Scratch: https://scratch.mit.edu/projects/135783232/ to this in GP:
Perlin Noise.gpp
this is the converted project
(11.19 KiB) Downloaded 26 times
For some reason this doesn't work in any way yet all the code seems to be the same
Can anyone help me find out these errors?

User avatar
Picochilla
Posts: 28
Joined: Sep 23rd, '17, 17:44

Re: When Converting Scratch to GP it doesn't Work?

Post by Picochilla » Jun 23rd, '18, 09:55

I think this is because "run without screen refresh" and GP does not support this in exactly the same way as scratch. In GP you are able to do several tasks in one frame without refreshing, but you can't say to GP it should whait with the refresh until the custom block is finished. This would be very helpfull but I think this would be hared work to optimize the frame-system for souch a feature. But I am not sure.
scratch.png

SimpleSi
Posts: 327
Joined: Jul 2nd, '17, 13:47

Re: When Converting Scratch to GP it doesn't Work?

Post by SimpleSi » Jun 26th, '18, 11:17

but you can't say to GP it should whait with the refresh until the custom block is finished.
Not looked at code but couldn't you just add a wait block inside the custom block or after calling it from a main script?

Post Reply